Finväder!

Finväder!

lördag 14 januari 2017

Pimpelsäsongen hittills


Isen lade sig direkt i början på december och det dröjde inte länge innan man var ute och försökte lura dom randiga riddarna. Första tävlingen var inte för änn den 26e och eftersom isarna var så bra så hann man träna flera pass i skogssjöarna i omnejden. Lite halvtrögt på alla passen med mycket smått, men det var bra träning inför den första tävlingen som avgick på Havsjön mellan hällefors och kopparberg. Morgonen var underbar med den gnistrande solen på den svarta kärnisen och det såg ut att bli en fin dag. Började riktigt grunt utanför lite stråvass men utan resultat. Såg att några satt o drog lite fisk längre ut så testade också det men blev bara någon ströare. Men efter halvtid så drog molnen in och med det snöblandat regn på tvären, och äntligen kunde det släppa och lyckades lirka upp lite borrar på tafsen men var fortfarande trögt och visste inte hur det hade gått för dom andra juniorerna. Men väl inne så visade det sig att jag kom något hekto före och tog hem den första tävlingen!

Veckan efter var det dags för andra deltävlingen för örebrodistriktet och var på en sjö norr om hällefors vid namn siksjön som jag hade varit på några gånger innan och hade iaf ett litet hum om vart man skulle gå. Dagen började med över 20- och det var riktigt bistert men vad gör det när borrarna hugger?! Första timmen gick bra och det nappade bra på både tafsen och lite större pirk då jag märkte att dom ibland var på och nafsade på just pirken även fast dom inte var så stora. Nappade i några hål på olika djup men blev snart sönderborrat då fler såg att det nappade så efter det var det bara fram med tafsen och gå runt och dra enpetare då det verkade trögt över lag. Kände att jag kanske hade lite för lite för att ta hem det men även detta räckte för en förstaplats! Får hoppas att turen håller i sig för resten av säsongen!

Nu på söndag så är det Pimpelfiske mot cancer på norrsjön söder om kopparberg. Denna sjön kan vara roligt då fisket är varierande och finns många platser att fiska på, så nu är man taggad!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar